Nieuwsbrief nr. 08: Simon Dijkerman - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief nr. 08: Simon Dijkerman

Publicaties > Nieuwsbrieven > 2021

Nieuwsbrief De Elf Marken 2021 nr. 08
21 april 2021

Simon Dijkerman overleden
Toen we donderdag 14 april met enkele leden van de werkgroep bij elkaar waren in het Tramstation werden we opgeschrikt door een bericht van Caroline Dijkerman met de mededeling dat vader Simon die nacht was overleden aan longontsteking.
We wisten dat hij sinds enkele maanden ziek was en behandelingen onderging, maar hij had er vertrouwen in en ging ervoor.
Op dinsdag 20 april hebben we met vier leden van onze vereniging tijdens de rouwdienst afscheid van Simon genomen, waarbij Henk Hietbrink namens het bestuur heeft gesproken.
Simon (30 oktober 1941) maakte sinds 2011 deel uit van de werkgroep fotoarchief en beheerde voornamelijk het diabestand. Samen met Ton Harmsen, die het fotobestand beheert werkte hij op donderdagmorgen in het Tramstation. Ook bestond zijn taak uit het restaureren van boeken uit onze bibliotheek en het inbinden van de serie Ons Markenboek voor het archief van DEM.
Het is de gewoonte om de donderdagmorgen te beginnen met koffie (dan heb je dat maar gehad), waarbij de toestand in de wereld wordt besproken. Naar onze mening waren vele problemen simpel op te lossen en Simon liet zich daarin niet onbetuigd. Hij is zijn werkzame leven begonnen als boordwerktuigkundige op de grote vaart, had veel van de wereld gezien en kon daarover boeiend en smakelijk vertellen.
Na dit begin van de dag begint een ieder met zijn werk, want daarvoor waren we toch naar het Tramstation gekomen? Ja, maar óók voor de goede sfeer onderling, daarbij gaan we Simon zeker missen!
Omdat niet alle leden deze Nieuwsbrief ontvangen, zult u in het augustusnummer van Ons Markenboek een In Memoriam aantreffen.

Henk BruilTerug naar de inhoud