Nieuwsbrief nr. 24: Vormgever - Lezing Almen - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief nr. 24: Vormgever - Lezing Almen

Publicaties > Nieuwsbrieven > 2022

Nieuwsbrief De Elf Marken 2022 nr. 24


De Elf Marken zoekt ‘digitaal vormgever’
In 2023 bestaat de Historische Vereniging De Elf Marken 40 jaar. In dat jubileumjaar willen we in alle vijf dorpen tijdens een feestelijke jubileumavond de geschiedenis van het dorp presenteren met tekst, foto’s en video’s. Wij zijn daarvoor op zoek naar een vrijwilliger die onze presentatoren kan adviseren bij het samenstellen en perfectioneren van hun powerpoint presentatie. Wellicht kunt u ons ook helpen met het ontwerpen van een jubileumlogo en eventuele andere zaken. Denkt u ons hiermee te kunnen helpen of weet u iemand anders, neem dan contact op met onze voorzitter Jan Haijtink, tel. 06-51935823 of mail naar haijtink.jan@gmail.com.


10 November: Lezing in Almen
Donderdag 10 november zal Marinus Overheul in ‘Ons Huis’ in Almen een lezing houden met de titel: Verleden, heden en toekomst van de Nederlandse landbouw. Daarin zal hij een schets geven van historische ontwikkelingen en veranderende visies en perspectieven m.b.t. de Nederlandse landbouw.  
Belangrijke thema’s die daarin van betekenis waren en nog zijn, zoals voedselzekerheid en welvaart, zal hij belichten. De ontwikkeling van de Nederlandse landbouw tot een maatschappelijk relevante en internationaal toonaangevende sector is indrukwekkend. Daarvoor en daardoor is er veel veranderd, zoals in het landschap en in de natuur. Om tal van redenen staat onze landbouwsector nu onder druk. Gevoelens van onzekerheid en wantrouwen maken de actuele situatie extra gecompliceerd. Boeren, burgers, bedrijven, politici en andere betrokkenen staan voor grote opgaven. Voor effectieve oplossingen zijn overtuigende perspectieven, consensus en vertrouwen nodig. Zo ook een gedeeld begrip van de bredere context, want we leven niet op een eiland.

Plan Buma uit 1882/1883

Een natuurlijke toekomst in 2120

Marinus Overheul is geboren en getogen op een boerderij in Flevoland. Na zijn studie in Wageningen (agrarische economie en bedrijfskunde) volgde een loopbaan waarin hij brede ervaring opgedaan heeft in vele facetten van de agrarische sector. Voor het ministerie van LNV was hij als landbouwdiplomaat actief in meer dan 25 landen en woonde hij gedurende 20 jaar met zijn partner Irene en hun twee kinderen in Duitsland (Bonn, Berlijn, Zuidoost Azië (Bangkok), Zuidoost Europa (Boedapest), Rusland (Moskou) en China (Beijing). Tijdens hun vakanties verbleven zij veel in het vakantiehuis van Irenes ouders nabij de Gorsselse heide en zijn zo op hun keuze voor Almen, als hun ideale woonplaats in Nederland, gekomen.  

De lezing wordt gehouden in ‘Ons Huis’ aan de Dorpstraat in Almen, schuin tegenover de kerk. De deuren gaan op donderdag 10 november om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.  


12 November: Genealogische dag te Gorssel
Op zaterdag 12 november van 10.00 tot 16.00 uur zal in de kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel weer de jaarlijkse genealogische dag worden gehouden. Dit keer zijn de familie Korenblik en Korenblek onderzocht. Wilt u meer weten over deze families of bent u gewoon geïnteresseerd in genealogie, dan moet u hier beslist naar toe.


Foto’s van schoonmaakploegen
In de afgelopen maanden hebben we in de nieuwsbrief en in lokale kranten foto’s laten zien van enkele schoonmaakploegen. Dat ging om:
  • De     schoonmaakploeg bij opening ‘Ons Gebouw’ Harfsen in 1951
  • De schoonmaakploeg na de watersnoodramp Bruinisse in     1953  
Dankzij de medewerking van een groot aantal mensen hebben we inmiddels de meeste namen van deze dappere mannen en vrouwen weten te achterhalen. U kunt de foto’s met namen bekijken op onze website.


Tot slot      
Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, mail dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com.             
 

         
          
Met vriendelijke groet,            
De Elf Marken Gorssel
Redactie Nieuwsbrief
Gerrit Groot Wassink           


Uitschrijven:               
Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen, mail dit dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com                 
Terug naar de inhoud