Excursies en lezingen - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Excursies en lezingen

Activiteiten
                                                 
 
 
                Herhaling van Jubileumlezing in Epse
De Historische Vereniging De Elf Marken vierde in 2023 haar 40-jarig jubileum. In verband daarmee werd in alle vijf dorpen een jubileumavond gehouden met een lezing over de geschiedenis van het eigen dorp. Het aantal bezoekers in Epse was dusdanig groot, dat een aantal mensen teleurgesteld moesten worden. Daarom wordt op dinsdag 9 april 2024 deze lezing nog een keer herhaald.

Alle Epsenaren en verder iedereen die geïnteresseerd is in de historie van dit prachtige dorp en haar landelijke omgeving zijn van harte uitgenodigd.  Aanmelden is niet nodig.

Het verhaal van Henk Hietbrink begint in de ijstijd, als de eerste jagers zich op hoge gedeelten langs de Dortherbeek vestigen. Later kwamen er ook boeren.  Voor een deel behoorden de boerderijen tot het vrouwenklooster Ter Hunnepe en landhuis Het Hassink. Henk kent bijna alle boerderijen in Epse en omgeving. Maar ook café’s, hotels, winkels, kerk, school, de stoomtram en nog veel meer komen aan de orde. Het verhaal wordt omlijst met heel veel foto’s.  
·         Datum: dinsdag 9 april 2024                                                                               
·         Locatie: Sportzaal Het Hassink, Hassinklaan 3, Epse                                                                                                     
·         Zaal open: 19.30 uur
·         Aanvang: 20.00 uur


Terug naar de inhoud