Uit OMB 2015 nr.4 - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Uit OMB 2015 nr.4

Werkgroepen > Wie weet het

Wie kan ons helpen en iets vertellen over onderstaande foto's?

Uw reactie graag naar info@deelfmarken.nlSimon Dijkerman kon ons informatie verstrekken over Foto 1 in het Ons Markenboek nov. 2015:
Dit is het oude muldershuis van de molen in Epse. Het huis is afgebroken en er staat op de zelfde plaats een nieuwe woning.
Het oude muldershuis is het laatst  bewoond geweest door Jan Beusekamp, de kapper/grimeur.  Rechts was de kapsalon en links het woongedeelte. Links van het huis is de toegang naar de molen.
Het huis rechts op de foto is het huis van Jan Noordkamp, mulder van de molen in Epse. (huis is afgebroken, nu Lochemseweg 8)
De molen was een depot van de Coƶperatie uit  Gorssel. De landbouwers uit Epse konden bij de molen hun producten afhalen, zoals veevoer kunstmest enz. In de molen werd graan gemalen. De molenstenen werden aangedreven via een dieselmotor.


De maanden in beeldgebracht door deze jongeren. Wie weet de namen?

Het blijkt een foto uit 1923. Een groep kinderen van de hoogste klassen, deelnemers van de allegorische optocht t.g.v. het 25 jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.Wie kan ons iets vertellen over deze stoere mannen?
Waar werd de foto gemaakt?


Een leuk prieeltje, theehuisje?
Wie weet waar dit gebouwtje stond en waarvoor werd het gebruikt?


Annie Onstenk wist ons meer te vertellen:

De foto van het theehuisje met pomp, komt mij bekend voor. Er stonden meerdere van deze theehuisjes in de bossen van Epse en Joppe. O.m. aan het Middenboschpad (koepel van Goldenberg) in het bos van Dommerholt.
Aan de Driekieftenweg en Oude Larenseweg (koepels van Gazenbeek) later Doorman en aan de Dortherweg nabij het Nijhofslaantje.
De koepels waren voor mensen uit Deventer of Zutphen om de zomerdag wat vakantie te hebben. Ook waren er wel koepels voor mensen die moesten kuren (TBC). Soms stonden er ook houtsalamandertjes in, voor kinderen van bosbewoners om te studeren. (De koepel van Tonnie). Ik weet dat de koepel van Doorman in de jaren '70-'80 van de vorige eeuw is afgebroken.
Terug naar de inhoud