Nieuwsbrief nr. 02: Van Rossum - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief nr. 02: Van Rossum

Publicaties > Nieuwsbrieven > 2021

Nieuwsbrief 2021 nr. 02
 
19 januari 2021

 
 
De Jumbo plaatjesactie
 
Zoals u weet heeft Jumbo de plaatjesactie afgesloten. Het restant van de plaatjes en een aantal lege boeken heeft Jumbo als dank voor de medewerking bij het samenstellen van het boek aan De Elf Marken geschonken.

 
Vooral uit reacties van leden buiten Gorssel hebben we begrepen dat lang niet iedereen in staat was om voldoende plaatjes te sparen om een boek vol te krijgen. Met de restanten die we van Jumbo hebben ontvangen hopen we met een ruilactie nog een aantal leden aan een compleet boek te helpen.
 
Er zullen ook mensen zijn die nog weinig of geen plaatjes hebben weten te sparen. Daarvoor kunnen we complete setjes plaatjes nabestellen. We brengen voor leden van onze vereniging hiervoor slechts € 3,50 in rekening.

 
Om aan de ruilactie mee te doen of om complete sets plaatjes te bestellen moet u ons bestelformulier van de website downloaden. Klik hier.  Vul het formulier volledig in. Op het formulier staan ook instructies voor de eventuele betaling en waar u het formulier en de dubbele plaatjes kunt inleveren. Elk dorp heeft een eigen inleveradres.
 
Wacht hier niet te lang mee, want over een paar weken hopen we de actie ook niet-leden aan te bieden. En dan geldt “wie het eerst komt, het eerst maalt”.

 
Tot slot, hebt u wel een aantal plaatjes, maar u hebt niet de behoefte om een compleet boek samen te stellen, lever de plaatjes dan ook in bij een van de inleveradressen. Anderen zullen u dankbaar zijn.
 


   
Foto's uit 1919 en 1920
 
​Begin vorig jaar ontvingen we een aantal foto's van de Historische Vereniging Enkhuizen. De foto's waren gemaakt door fotograaf Van Rossum op glasplaat en waren nog steeds van goede kwaliteit. De heer Van Rossum heeft jaren in Gorssel gewoond en is daarna verhuisd naar elders. Verdere gegevens ontbreken ons. Mocht iemand meer over de heer Van Rossum weten, laat het ons dan even weten.

 

 
 
De bus van Hotel De Roskam  

 

 
 
Het Gemeentehuis van Gorssel
 

De Oldenhof Gorssel

 
 
 
Tot slot
 
Wij hopen dat u deze nieuwsbrief met genoegen gelezen hebt. Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, mail dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Gerrit Groot Wassink
 
Redactie Nieuwsbrief
 
Terug naar de inhoud