Nieuwsbrief nr. 09: 1945 De afrekening - Hulpploegen watersnood 1953 - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief nr. 09: 1945 De afrekening - Hulpploegen watersnood 1953

Publicaties > Nieuwsbrieven > 2022

Nieuwsbrief De Elf Marken 2022 nr. 09


Lezing "1945 De Afrekening'
Graag herinneren we u aan de lezing door de bekende schrijver en journalist Ad van Liempt met als onderwerp '1945 De Afrekening'. Het is een gezamenlijke lezing van De Elf Marken en het Historisch Genootschap Lochem, Laren Barchem. Voor meer informatie over de lezing verwijzen we u naar onze website www.deelfmarken.nl of 'Ons Markenboek 2022-2'.  
Plaats: Het Hart, Jolinkweg 2, Eefde
Datum: dinsdag 17 mei 2022
Aanvang: 20 uur
Toegang: voor leden gratis


Foto's hulpploegen Watersnoodramp 1953
Langs diverse wegen hebben we inwoners van de oude gemeente Gorssel de afgelopen maanden foto's van laten zien van vrouwen- en een mannenhulpploeg die in 1953 in Bruinisse geholpen hebben om de boel weer op orde te krijgen. Daarop heb ik een heleboel reacties gekregen. In het mei-nummer van "Ons Markenboek' dat een paar dagen geleden is uitgekomen kon u zien dat we een groot aantal namen van de damesploeg hebben kunnen achterhalen. Alle foto's zijn nog te bekijken op www.deelfmarken.nl. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om de personen te herkennen.

Pasgeleden is er een nieuwe foto opgedoken van een andere groep helpers. Dit is een groep mannen en vrouwen die gemiddeld wat ouder lijken dan die op de eerdere foto's. De foto is afkomstig van Derkje Huurnink. Derkje (nr. 11 op de foto) is de moeder van ons bestuurslid Gerri Smale. We zijn benieuwd of iemand meer over deze groep kan vertellen. Herkent u een van deze mensen, mail dit naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com.


Tot slot   
Wij hopen dat u deze nieuwsbrief met genoegen hebt gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, mail dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com.       
      
    
Met vriendelijke groet,       
Gerrit Groot Wassink       
Redactie Nieuwsbrief        
    
     
       
       
Uitschrijven:          
Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen, mail dit dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com   
Terug naar de inhoud