Nieuwsbrief nr. 20: Dorpswandelingen - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief nr. 20: Dorpswandelingen

Publicaties > Nieuwsbrieven > 2022
Nieuwsbrief De Elf Marken 2022 nr. 20  
Dorpswandeling Eefde op zondag 16 oktober
De historische vereniging "De Elf Marken" organiseert op zondag 16 oktober een dorpswandeling in Eefde. Het uitgangspunt is om nieuwe bewoners van Eefde nader kennis te laten maken met de historie van het dorp Eefde, maar andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Onderweg wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld het ontstaan van Eefde, de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en andere wetenswaardigheden.  
De wandeling duurt ongeveer twee uur en begint om 14.00 uur vanaf het Triverseplein bij de Ontmoetingskerk, Eefde. Graag vooraf, bij voorkeur per e-mail, aanmelden bij Johan te Linde, j.linde@wxs.nl of telefoon 0575-517369. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Molen Bast, ca. 1920

Paardentram Zutphen-Eefde, ca. 1910

Dorpswandeling Harfsen groot succes
Op 28 augustus hebben meer dan 30 nieuwe (en minder nieuwe) inwoners van Harfsen meegedaan aan de historische dorpswandeling. Onderweg vertelden Gerri Smale en Arjan Meijerink over de diverse historische plekken in het dorp. Bijzondere aandacht was er voor het kunstwerk van Linda Verkaaik waarin diverse elementen van het dorp zijn terug te vinden. Verder is aandacht geschonken aan Ons Gebouw, de klokkenstoel, de KI-stallen, de Braakhekker Bulten, het oorlogsgraf van Ynze en Tine, de V1-lanceerplaats en nog veel meer. Gezien de grote belangstelling en het enthousiaste reacties van de deelnemers is het de bedoeling om in komend voorjaar in Harfsen weer een dorpswandeling te houden.  
Kunstwerk van Linda Verkaaik


Agenda
10 november: Lezing te Almen
Op 10 november, aanvang 20.00 uur wordt in 'Ons Huis' in Almen door Marinus Overheul een lezing gehouden met de titel 'De Geschiedenis van de Landbouw'. Momenteel staat de landbouw voor een grote uitdaging en dat is in het verleden vaker voorgekomen.
Noteer de datum vast. Meer details kunt u in een van de volgende nieuwsbrieven lezen.
12 november: Genealogische dag
Op zaterdag 12 november van 10.00 tot 16.00 uur zal in de kerk te Gorssel weer de jaarlijkse genealogische dag worden gehouden. Dit keer zijn de familie Korenblik en Korenblek onderzocht. Wilt u meer weten over deze families of bent u gewoon geïnteresseerd in genealogie, dan moet u hier beslist naar toe.
Noteer de datum vast. Meer details kunt u in een van de volgende nieuwsbrieven lezen.
Tot slot           
Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, mail dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com.             
           
          
Met vriendelijke groet,            
De Elf Marken Gorssel
Redactie Nieuwsbrief
Gerrit Groot Wassink            
          
          
      
            
Uitschrijven:               
Wilt u deze nieuwsbrief voortaan niet meer ontvangen, mail dit dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com    
Terug naar de inhoud